“Ambitieuze muziekinnovator wint beurs Han Lammers Fonds”

Deze week heb ik te horen gekregen dat ik de gelukkige winnaar ben van de beurs van het Han Lammers Fonds! Deze beurs bedraagt maar liefst €4000,- en is ter ondersteuning van mijn studiepad. Van deze beurs kan ik lessen en cursussen Koordirectie betalen. Middels de functie van de dirigent hoop ik mijn onderzoek naar het combineren van akoestisch en elektronisch geluid verder te kunnen uitdiepen. Veel dank aan het Han Lammers Fonds voor deze financiële bijdrage aan mijn ambities!

Flevoland.nl:

Het overkomt je niet elke dag dat je wordt gebeld door de commissaris van de Koning Leen Verbeek. Maar deze week werd het realiteit voor muziekinnovator Thessa Veerman. Verbeek feliciteerde de student met de beurs van € 4000,- die zij mag ontvangen namens het Han Lammers Fonds. De uitreiking is op 7 december 2023.

Wie is Thessa Veerman?

Thessa is de belichaming van de bruisende creativiteit en grenzeloze ambitie van de nieuwe generatie jonge muziekinnovatoren. Dit jaar behaalde ze met glans haar diploma Muziek en Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Thessa’s verhaal gaat verder dan alleen academische prestaties. Haar verlangen om de muzikale wereld te veranderen, om de grenzen van creativiteit te verleggen, heeft haar ertoe aangezet om de komende twee jaar een Master of Music Design te gaan volgen aan dezelfde Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Wat drijft deze jonge visionair? Het antwoord ligt in de bladzijden van het inspirerende essay, “The Light Baton.” The Light Baton gaat over meer dan alleen muziek; het is een visie, een brug tussen de akoestische en elektronische klanken, geïllustreerd door een dirigeerstok met sensoren. Dit meesterwerk van ideeën wakkerde haar passie voor de synergie tussen mens en technologie aan. Ze gelooft sterk in de kracht van deze verbinding en heeft zich vast voorgenomen om hier de komende twee jaar dieper in te duiken.

Financiële ondersteuning studiepad

Maar Thessa’s toewijding gaat nog verder. Naast haar intensieve Master of Music Design-programma zal ze ook haar horizon verbreden door lessen in Koordirectie te volgen en de Kurt Thomas cursus aan het Conservatorium van Utrecht bij te wonen. Haar reis is een symfonie van ontdekking, toewijding en een onverzadigbare honger naar kennis. Helaas worden niet alle benodigde lessen vergoedt, waardoor haar muzikale droom voortijdig tot een einde dreigde te komen. Thessa: “Vorig jaar las ik in de krant over het Han Lammers Fonds. De deadline was toen al geweest, dus nam ik mij voor om het jaar erop onderzoek te doen en een aanvraag in te dienen. Ik wist toen al dat ik dit studiepad wilde volgen en dat de financiering ervan een uitdaging zou zijn. Het winnen van dit geldbedrag zorgt voor een financiële ondersteuning van mijn studiepad”.

Over het Han Lammers Fonds

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Leen Verbeek: “Het fonds is bedoeld voor beginnende kunstenaars en dat is dit jaar Thessa Veerman. Juist omdat ze een brug probeert te slaan tussen akoestische en elektronische muziek willen we haar ambitieuze visie en studiepad financieel ondersteunen door het overhandigen van € 4.000,-.” Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland: Han Lammers. Door toekenning van beurzen, levert het Han Lammers Fonds jaarlijks een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland.

Bron: https://www.flevoland.nl/actueel/ambitieuze-muziekinnovator-thessa-veerman-wint-beu


Media:

Omroep Flevoland + radio-interview:
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/352056/emmeloordse-violiste-thessa-veerman-krijgt-cultuurbeurs

De Noordoostpolder:
https://denoordoostpolder.nl/noordoostpolder/Ambitieuze-muziekinnovator-Thessa-Veerman-uit-Emmeloord-wint-beurs-Han-Lammers-Fonds-28686602.html

Flevopost:
https://flevopost.nl/regio/Ambitieuze-muziekinnovator-Thessa-Veerman-uit-Emmeloord-wint-beurs-Han-Lammers-Fonds-28686602.html

Almere Dagblad:
https://www.almeredagblad.nl/regio/ambitieuze-muziekinnovator-thessa-veerman-wint-beurs-han-lammers-fonds

Zeewoldes Dagblad:
https://www.zeewoldesdagblad.nl/regio/ambitieuze-muziekinnovator-thessa-veerman-wint-beurs-han-lammers-fonds?fbclid=IwAR18Jx71oFo0YM64tRbVWHwzlw3QNjHBPiHMvRgqWsL-T6UrRVag1Nk_UT0