E-Live Jubileumeditie

25 jaar E-Live in de Nicolaikerk, Utrecht

Oktober 2022 – Februari 2023

Concert door studenten Muziek & Technologie in de Nicolaikerk te Utrecht. Studenten combineren akoestische instrumenten met elektronica, specifiek voor de ruimte van de kerk geschreven. Ook wordt er gebruik gemaakt van licht, beeld en andere theatrale aspecten. In samenwerking met Koor NEON (o.l.v. Fokko Oldenhuis), studenten van het Utrechts Conservatorium en andere musici.


Stages of Grief – Shock

Deze compositie muzikaliseert de taboes rondom rouw, een term die we vaak associeren met de dood. Hoewel dat natuurlijk ook een vorm van rouw is, zijn er zo veel meer dingen waarom we rouwen: het breken met een goede vriend of relatie, afscheid nemen van een kinderdroom, het verlies van goede gezondheid of moeten vluchten uit je vaderland en alles wat je kent achterlaten. Zelfs als kind ervaar je verlies, bijvoorbeeld wanneer je favoriete speelgoed kapot gaat. Het is onlosmakelijk met ons verbonden en vormt ons tot de personen die we vandaag de dag zijn.

Met dit stuk wil de componist mensen bewust maken van de taboes rondom rouw en ze iets geven om over na te denken. Ze hoopt de harten van het publiek te raken en ze het stuk te laten ervaring met hun eigen geschiedenis en herinneringen.

Dit stuk is speciaal geschreven voor de Nicolaikerk in Utrecht. In deze compositie is rekening gehouden met de galm en vertragingstijd van de kerk en deze is gebruikt tijdens het compositieproces.


Stages of Grief voor Koor, Orgel en Elektronica


In samenwerking met:
Nicolaikerk Utrecht
Koor NEON
HKU, Muziek en Technologie

Projectduur:
4 maanden

Première:
Donderdag 2 februari 2023, Utrecht