February Forests ll

Compositie voor Saxofoon, Spoken Word en Live-Delays

September 2023 – januari 2024

February Forests is een compositie over een ervaring in het bos in de maand Februari, een paar weken voor het begin van de lente. Zowel letterlijke geluiden als gevoelens zijn in dit stuk geïmplementeerd: het geluid van de wind, zowel kalm als sterk, en ook het roepen van verschillende vogels. Maar er is ook een onheilspellende ondertoon, want het mooie lenteweer in Nederland kan zo snel weer weg zijn als het gekomen is.

Voor deze compositie heeft de componist een kleinschalig onderzoek gedaan naar verschillende vogels die te horen zijn in het park vlakbij waar ze woont. Het recreëren van deze geluiden was het uitgangspunt. Met dit stuk koestert zij het gevoel van een wandeling door het park, zonder alledaagse zorgen.

Deze compositie is een doorgaand onderzoek naar het verbinden van saxofoon en elektronica op een interactieve manier. De eerste versie, uitgevoerd door Nino Dimov, ging in première op 22 april 2023 door Nino Dimov in het Muziekhuis, Utrecht (zie ‘The World of Sax’). Een herziene versie, uitgevoerd door Dimos Palamidas, ging in première tijdens het afstudeerconcert van Muziek en Technologie op 28 juni 2023 in EKKO, Utrecht. De tweede versie ging in premiére tijdens de uitreiking van het Han Lammers Fonds op 14 februari 2024 in theater Agora te Lelystad.


February Forests ll voor Saxofoon, Spoken Word en Live-Delays


Met medewerking van:
Dimos Palamidas

Opname en mixage:
Armani van Engelen

Projectduur:
5 maanden

Première:
14 februari 2024, Theater AGORA (Lelystad)