Future Sound of E-Live

Performance door studenten van de HKU (Musician 3.0 en Muziek en Technologie)

23 januari 2024 – 1 februari 2024

Samenwerking tussen studenten van de HKU, richtingen Musician 3.0 en Muziek en Technologie, in de Nicolaikerk te Utrecht. Onder begeleiding van Tony Roe en Pat Cleaver (Tin Men and the Telephone) en Than van Nispen (Muziek en Technologie) werken studenten in twee weken tijd toe naar een performance gericht op de akoestiek van de kerk. Het combineren van akoestische instrumenten met elektronica wordt hierbij gestimuleerd, evenals conceptueel nadenken over de performance. Ook wordt er gebruik gemaakt van licht, beeld en andere theatrale aspecten.

Deze uitvoering is in samenwerking met het project E-Live (compositieopdracht voor studenten Muziek en Technologie in jaar 4).


The Wales – Ouroboros

Ouroboros is een vrije improvisatie en gaat over geluidsvervuiling in de oceaan, met in het bijzonder het effect daarvan op walvissen. De performance verklankt het drukkende geluid op walvissen. In de performance komt wisselende informatie naar voren; van leuke feitjes tot de ernstige boodschap dat we op een catastrofe afstormen. Van voornamelijk akoestische geluiden transformeert de compositie naar een elektronisch klankbeeld waarin chaos en drukte de hoofdrol speelt.

The Wales is een tijdelijk projectensemble bestaande uit Emile Hillen (basgitaar), Joris van de Sande (elektronica, klarinet), Iris Cornely de Boer (elektronische harp, stem) en Thessa Veerman (piano, kleine instrumenten, piano).In samenwerking met:
HKU (Musician 3.0, Muziek en Technologie)
Nicolaikerk Utrecht

Projectduur:
2 weken

Première:
Donderdag 1 februari 2024
Nicolaikerk, Utrecht