Uitreiking Han Lammers Beurs

Op woensdag 14 februari 2024 ontving ik de beurs van het Han Lammers Fonds uitgereikt in het theater AGORA te Lelystad. De uitreiking, die oorspronkelijk in december 2023 zou zijn en door omstandigheden werd uitgesteld, was een prachtig moment waarbij familie, vrienden en collega’s aanwezig waren.

Tijdens de uitreiking sprak Arjen Gerritsen, commissaris van de Koning in Flevoland, lovende woorden over mijn ontwikkeling als muziektechnoloog. De kleinschalige wijziging naar een nieuw plan (met de kern ‘beweging’ in plaats van enkel koordirectie) in de afgelopen maanden “getuigt van voortschrijdend inzicht, wat maakt dat jij de beurs nogmaals ontvangen zou hebben“. Verder had de commissaris lovende woorden over mijn werk:

“Je wilt met je muziek tot nadenken stemmen over de oordelen die we geven, de motieven die we hebben en de samenleving die we met elkaar vormen. Dat zijn ook de waarden van de cultuur waar wij aan willen bouwen. Aan die samenleving draag je dus met recht jouw steentje bij.”

Naderhand nam ik zelf het woord over om alle aanwezigen te kunnen bedanken en hen meer te vertellen over mijn werk. Daarnaast heeft het publiek de premiére van February Forests ll meegemaakt in de vorm van een prachtige opname. Voor meer informatie over dit stuk en de opname, zie https://thessaveerman.nl/february-forests-ll/

Mijn grote dank aan Arjen Gerritsen, het Han Lammers Fonds, het Cultuurfonds, Provincie Flevoland en allen die aanwezigen waren!

Media:

Thessa Veerman ontvangt Han Lammersprijs van commissaris van de Koning Arjen Gerritsen
Premiére van February Forests ll
Thessa Veerman ontvangt Han Lammersprijs